תכנית חדשה ואטרקטיבית הושקה לראשונה באשכול בית הכרם.

תכנית מנהיגות דיגיטלית אזורית שמטרתה קידום תחום הדיגיטל, החדשנות הטכנולוגית והשירות לתושבים.
בתכנית אשר בהובלתה של סמיחה אדריס מאגף הדיגיטציה באשכול, משתתפים שותפי האשכול ברשויות- מנכל"ים, גזברים ומנמ"רים.

פרויקט שיקום מחצבה במג'ד אל כרום בשיתוף " הקרן לשיקום מחצבות", קרן קיימת לישראל והמועצה
המקומית מג'ד אל כרום, ותוכנן ע"י אדריכלית הנוף יעל בר מאור.
הפרויקט יכלול שיקום של אתר המחצבה והפיכתה לאתר פנאי אשר ישלב מקומות ישיבה ושבילי טיול אשר יובילו לתצפית על נוף כרמי הזיתים, ייצור טרסות עם עצי בוסתן לשמירה על תבנית הנוף ההיסטורית של בקעת בית הכרם עם עצי זיתים, גפנים ותאנים.
הפרויקט אושר ומלווה ע"י יועצי קרקע, נגישות ובטיחות, ואושר ע"י רשות העתיקות ורשות הניקוז.
סך עלות הפרויקט : כ- 3 מי ל יון ₪.

השנה הסתיימו עבודות התכנון המפורט למקטע באורך של 4.5 ק"מ  במרחב חיים משותף 85 ובו טיילת ושביל אופניים. מקטע זה מתחיל בצומת תפן ועובר בסמוך לכפר נחף ומגיע עד לאיזור  הביג בכרמיאל.

הטיילת תשמש כשביל  לתנועת אנשים ורוכבי אופניים בין היישובים לאורך בקעת בית הכרם. הטיילת תספק לתושבי האשכול גישה למרכזי תעסוקה, לימודים ולתחנת הרכבת ותשמש מרחב להנגשת עסקים קטנים, פעילות נופש, ספורט ופעילות קהילתית בחיק הטבע.

במרחב האשכול ישנו העדר משווע של שטחי ציבור של שטחי ציבור לטובת פנאי ברשויות הערביות, דבר היוצר התפתחות יישובית אורגנית לא מתוכננת המובילה לחסר בשטחים מסומנים והעדר תחושת שייכות למרחב הציבורי.

האשכול פועל בימים אלה ליצירת מרחב ציבורי אשר ישרת את תושבי היישוביים בשעות הפנאי וייצור תחושת שייכות וגאווה מקומית בקרב המשתמשים תוך התייחסות לנראות שלו, לתוכן שבו, התחושות שהשטח הזה יעורר והגדרת המרחב וזאת תוך רתימת התושבים למעורבות בפרויקט בכדי לחזק את תחושת השייכות לפרויקט.

אשכול בית הכרם מציב את הדאטה בחזית התהליך של קבלת החלטות יחד עם האסטרטגיה המקומית והאזורית במטרה להעניק שירות יעיל וטוב יותר לרשויות, לתושבים ולכלל השותפים במרחב וגם למינוף האזור בתחומים השונים.

כחלק ממהלך רחב של הטמעת מערכות דיגיטליות מתקדמות ברשויות האשכול, מקים האשכול את תשתית הבסיס עם תיבות דואר אלקטרוני בעלות דומיין אחיד בכל רשות, שרתי ניהול וגיבוי המידע המאוחסן.

הצורך למהלך זה עלה כבר בתוכנית האב לצרכים דיגיטליים שהתבצעה על ידי האשכול.

אשכול בית הכרם מסייע לרשויות החברות ברכישה ואספקה של כלים תפעוליים משלימים למערכי הסביבה. בצי הרכבים התפעוליים החדשים ניתן למנות משאית ייעודית לפינוי מיכלים מונחי וטמוני קרקע חדישים, משאית מנוף, משאית דחס, משאיות ומכונות טיאוט, מחפרון ועוד.

אשכול בית הכרם ביקש להתערב בדפוסי הניידות הקיימים היום במרחב, בהתייחס לתשתיות הקיימות בכל רשויות האשכול, היצע התחבורה הציבורית, חיבור לנקודות עניין משמעותיות באזור- רכבת ישראל, אזורי התעשייה, מוסדות לימוד וחינוך, בילוי ופנאי ועוד לשם שיפור איכות חיי התושבים באזור.

האשכול בחר במתודולוגיית design thinking על מנת לעצב שירות המותאם לתושבים באזור ואשר נותן מענה בתחומים שונים לקהילות ולאנשים במרחב.

אשכול מעוניין להטמיע פתרונות חדשניים אשר ייושמו בטווח הקרוב או הרחוק עם השותפים הרבים של האשכול.

הקמה והפעלה של המרכז לסחר מקוון בדיר אל-אסד אשר ישמש את כלל תושבי האזור. המרכז יכשיר הון אנושי מתאים להקמה של חנויות וירטואליות על גבי פלטפורמה דיגיטלית לעסקים באזור, לשם חשיפת העסקים המקומיים והרחבת תשתית הלקוחות שלהם.

המרכז לסחר מקוון מבקש לתת מענה לשני אתגרים אזוריים- מתן מענה לתעסוקה איכותית באזור וצמיחה כלכלית של העסקים.